RU
 

CNN зібрав 15 фактів брехні Дональда Трампа

Корреспондент.net,  17 січня 2021, 05:52
0
978
CNN зібрав 15 фактів брехні Дональда Трампа
Фото: Go Nakamura / Getty Images
CNN склав список брехливих заяв Трампа

У добірку потрапили інциденти, які доводять, що Трамп неодноразово "нахабно брехав громадянам країни".

Телеканал CNN склав список з 15 випадків, коли чинний президент США Дональд Трамп "брехав громадянам". У ньому згадані випадки, які сталися за всі чотири роки правління глави держави. "Список з брехні" телеканал CNN представив у суботу, 16 січня.

Першу ж брехню журналісти зафіксували відразу після вступу Трампа на посаду.

"На церемонії інавгурації під час виступу нового президента пішов дощ. Трохи пізніше Трамп скаже, що дощ почався, коли він уже закінчив говорити", - пише аналітик CNN Деніел Дейл.

Найнебезпечнішою брехнею президента названі його заяви про те, що епідемія коронавірусної інфекції в країні перебуває під контролем.

"У березні 2020 року під час брифінгу в Білому домі Трамп заявив, що, незважаючи на заразність коронавірусу, він перебуває під повним контролем влади. Ці слова вже тоді розходилися з оцінками пандемії з боку експертів з галузі охорони здоров'я", - йдеться в статті.

Також аналітик згадав про слова американського президента у 2019 році про небезпеку для штату Алабама від урагану Доріан. Зазначається, що після заяви президента метеослужба спростувала його слова, проте "президент не захотів визнавати свою помилку і навіть продемонстрував підправлену карту ураганів".

Найбільш безглуздим випадком CNN називає ситуацію, коли Трамп заявив про дзвінок від голови Національного руху скаутів у 2017 році, який нібито надійшов йому й у якому той називав звернення Трампа до бойскаутів "найбільшою промовою". Як стверджує ЗМІ, пізніше з'ясувалося, що такої розмови у Дональда Трампа ніколи не було і він "придумав цю ситуацію".

У списку випадків, які, за даними CNN, підтверджують факти брехні Трампа американцям, також перебувають спотворення цитати 2013 року конгресмена від демократів Ільхама Омара. Журналіст вважає, що Трамп пішов на це з метою довести, що конгресмен підтримує терористів з Аль-Каїди.

Також американський телеканал вказав на неточні заяви президента про торгівлю з Китаєм; заяви про те, що саме Трамп домігся прийняття програми допомоги ветеранам, хоча вона, як уточнює CNN, була схвалена ще Бараком Обамою, й інші моменти.

Раніше голова юридичного комітету Сенату США Ліндсі Грем оприлюднив низку документів і стенограм, пов'язаних з розслідуванням справи про ймовірну змову між штабом Дональда Трампа і Росією.

 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: президентвраньеобманCNNДональд Трамп
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі