20:25 09.10.2019

Курди підпалили нафтові свердловини на півночі Сирії

1 хв читати
Курди підпалили нафтові свердловини на півночі Сирії

Бійці курдських воєнізованих формувань підпалили кілька нафтових свердловин, розташованих у провінції Хасака на півночі Сирії, повідомляє в середу агентство САНА.

За даними кореспондента агентства, за підпалом стоять Демократичні сили Сирії, провідну роль в яких відіграють курдські загони народної самооборони.

Провінція Хасака межує з Туреччиною та Іраком.

Раніше в середу президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив про початок турецької військової операції "Джерело миру" в Сирії. За його словами, метою цієї операції є боротьба проти курдських бойовиків і терористів з угруповання ІД в прикордонних районах на північному сході Сирії.

В операції задіяні збройні сили Туреччини, а також підтримуване Анкарою угруповання Сирійська національна армія. Згідно з планом, основним завданням є створення вільної від бойовиків зони на сирійській території протяжністю в 480 кілометрів і глибиною в 32 км від річки Євфрат до іракського кордону.

Туреччина вважає терористами курдські Загони народної самооборони (YPG) через їх зв'язки з "Робочою партією Курдистану", яка внесена Анкарою до списку терористичних організацій.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА