RU
 

У липні кількість госпіталізацій хворих на COVID-19 зросла на чверть

Корреспондент.net,  14 серпня 2020, 14:41
0
59
У липні кількість госпіталізацій хворих на COVID-19 зросла на чверть
Кількість госпіталізованих за липень пацієнтів з COVID-19 збільшилася на 25%

У той же час, кількість пацієнтів в інтенсивної терапії збільшилася майже на третину, кажуть у МОЗ.

 
Кількість госпіталізованих хворих на коронавірус у липні збільшилася на 25%. Про це заявила в.о. директора НСЗУ Оксана Мовчан на брифінгу в п'ятницю, 14 серпня.
 
"За липень кількість госпіталізованих збільшилася на 25%. А кількість пацієнтів, які отримують допомогу в інтенсивноій терапії, збільшилася на 32% (...) За квітень - липень у медустанови госпіталізували 31,209 тис. пацієнтів з коронавірусною інфекцією, з них 5,454 тис. отримали допомогу в умовах інтенсивної терапії", - сказала Мовчан.
 
Наразі в лікарнях регіонів достатня кількість ліжок, запевнила чиновниця.
 
"НСЗУ спільно з Міністерством охорони здоров'я регулярно відстежує кількість ліжок інтенсивної терапії, і тільки якщо кількість зайнятих ліжок перевищила 75%, в регіоні розширюють мережу медзакладів. Наразі в лікарнях всіх регіонів достатня кількість ліжок. Дані про завантаженість лікарень показують недосконалість маршрутів пацієнтів у регіонах і нерівномірність розподілу по мережі медустанов", - підсумувала Мовчан.
 
Нагадаємо, що в Україні другий поспіль антирекорд з COVID-19. Добовий приріст хворих на коронавірус перевищив 1,7 тисячі осіб. При цьому одужали за день менш як 600 осіб.
 
Також чотири регіони наближаються до 50% заповненості лікарень. Перша хвиля передбачає заповненість ліжок у лікарнях для пацієнтів з коронавірусом на рівні не вище 50%. До цього порогу наблизилися Київ і ще три області.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: МинздравкарантинМОЗгоспитализация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі