RU
 

МЗС відповіло на видачу "вагнерівців" в РФ

Корреспондент.net,  14 серпня 2020, 21:11
0
1810
МЗС відповіло на видачу  вагнерівців  в РФ
Фото: belsat.eu
Раніше затриманих в Білорусі бойовиків Вагнера звинуватили у підготовці масових заворушень

Предмет для подальшого діалогу з офіційним Мінськом вичерпаний, вважають у дипломатичному відомстві України.

 
Білорусь проігнорувала запит офіційного Києва про екстрадицію російських бойовиків приватної компанії Вагнера, затриманих раніше під Мінськом. Про це в п'ятницю, 14 серпня, заявив заступник глави МЗС України Євген Єнін в ефірі телеканалу Україна 24, коментуючи повернення "вагнерівців" в Росію.
 
Він нагадав, що Білорусь є учасницею Мінської конвенції про правову допомогу у кримінальних справах, що передбачає взаємні зобов'язання країн з видачі підозрюваних у скоєнні тяжких злочинів в іншій країні.
 
"Українська сторона передала відповідні документи на розгляд білоруській стороні - і на підставі цих документів повинна бути почата так звана екстрадиційна перевірка, яка є перевіркою наявності чи відсутності підстав для екстрадиції", - зазначив Єнін.
 
За його словами, якщо названі громадяни вирушили на територію Росії, то предмет для подальшого діалогу з офіційним Мінськом зникає сам по собі.
 
"Росія не видає своїх громадян, якщо у тих є російський паспорт. Ми від самого початку не виключали можливості того, що Лукашенко буде розігрувати це питання і використовувати в якості якоїсь розмінної карти в першу чергу з Росією - і тепер ми побачили, що він зробив вибір на користь Росії", - резюмував заступник голови МЗС України.
 
Як повідомлялося, затримані раніше під Мінськом 32 бійці приватної військової компанії Вагнера передані з Білорусі в Російську Федерацію.
 
Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що українська сторона не проявила зацікавленості у видачі їй бойовиків ПВК Вагнера.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: БеларусьМИД УкраиныэкстрадицияМИДБоевики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі