Як домогтися опалення, якщо в квартирі холодні батареї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як домогтися опалення, якщо в квартирі холодні батареї

Особисті фінанси
3733
У Києві з п’ятниці, 16 жовтня, розпочався опалювальний сезон. Але жителі розділилися на два табори – на тих, кому “дуже жарко”, а вони хочуть заощадити, і тих, кому “холодно” – і у них вдома замерзають малі діти. Про це пише Сегодня.
На даному етапі людям залишається тільки чекати, коли черга запуску тепла дійде і до них. Але можна прискорити або сповільнити процес, дотричуючись таких порад.
Що радять в КМДА, якщо батареї все ще холодні:
  • ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку) і ЖБК (житлово-будівельний кооператив) подають заявки на підключення до тепла індивідуально, після прийняття рішення на зборах;
  • за роз’ясненням причин відсутності тепла жителям ОСББ і ЖБК слід звертатися безпосередньо до голови кооперативу або товариства. Вони повинні чітко пояснити, чи відправлено ​​заявку на підключення будинку до теплопостачання в “Київтеплоенерго”. І якщо ні, то назвати причину;
  • при цьому якщо будинок не підключили до тепла після того, як опалювальний сезон вже почався (наприклад, через 7 днів від його початку), і в вашому парадному немає оголошення про аварію на теплотрасі, тоді потрібно звертатися зі скаргами за телефоном 15-57. Туди ж варто звертатися, якщо батареї у вашій квартирі не гарячі, а ледь теплі;

Найкращі картки для оплати комуналки 💡

  • будь-який житловий будинок в Києві, незалежно від форми власності, може прийняти рішення не підключатися до тепла хоч всю зиму або підключитися вже завтра, за індивідуальною заявкою. За інформацією КМДА, наразі такі заявки подали деякі голови ОСББ та ЖБК. Причини різні: одні хочуть заощадити за відсутності морозу і сильного холоду, а у інших є проблеми з підключенням будинку до тепла.
Кому і де вже підключили тепло:
За даними КМДА, за три дні до тепла вже встигли підключити соціальні об’єкти: лікарні, школи, садочки, інші установи міської соціальної інфраструктури.
Також тепло подали вже майже в половину житлових будинків столиці – 40%. Найбільше таких у Голосіївському, Дніпровському, Печерському та Святошинському районах.
У столичній мерії зазначають, що на повний запуск централізованої системи опалення – протяжністю в 2,7 тисячі кілометрів майже до 12 000 будинків – місту потрібно приблизно тижня. Якщо підключати швидше, це може закінчитися низкою великих аварій на теплотрасах.
“Ми поступово подаємо теплоносій. І якщо виникають проблеми, оперативно їх усуваємо”, – запевняють в КМДА.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас