RU
 

Зеленський і Нетаньягу обговорили коронавірус та Донбас

Корреспондент.net,  14 серпня 2020, 14:38
0
69
Зеленський і Нетаньягу обговорили коронавірус та Донбас
Фото: president.gov.ua
Розмова відбулася 14 серпня

Сторони обговорили, зокрема, коронавірус, перемир'я на Донбасі і мир, укладений між Ізраїлем та Арабськими Еміратами.

 
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу. Про це 14 серпня повідомляє прес-служба глави держави.
 
На початку розмови глава ізраїльського уряду привітав досягнуті домовленості щодо встановлення всеосяжного режиму припинення вогню на лінії розмежування на сході України і прогрес у виконанні Мінських угод.
 
Зеленський, у свою чергу, поінформував співрозмовника про безпекову політику і гуманітарну ситуацію на Донбасі. Він відзначив, що на лінії розмежування фіксуються окремі випадки порушення режиму тиші з боку сепаратистів, проте в цілому режим припинення вогню триває, і одна з важливих домовленостей, досягнутих лідерами країн Нормандського формату за результатами грудневого саміту в Парижі, виконується.
 
Також глава держави привітав Нетаньягу з важливою для регіональної безпеки подією - досягненням домовленостей про нормалізацію відносин між Державою Ізраїль та Об'єднаними Арабськими Еміратами.
 
"Це - історичне досягнення і яскравий приклад можливостей діалогу і дипломатії, яким можуть послідувати інші країни регіону", - сказав президент.
 
Нетаньягу відзначив, що Ізраїль уклав не першу мирну угоду з арабською країною, і висловив надію, що будуть й інші мирні угоди і в кінці кінців в регіоні запанує мир.
 
Сторони також обговорили заходи, що вживаються урядами двох країн для боротьби з пандемією COVID-19. Володимир Зеленський поінформував співрозмовника про те, що в Україні за добу зафіксовано черговий антирекорд захворюваності при коронавірусній хворобі і в країні діє адаптивний карантинний режим.
 
Президент України також наголосив на зацікавленості української сторони в закупівлі ізраїльської вакцини проти коронавірусу, яка зараз проходить випробування в Ізраїлі, для своїх громадян.
 
"Україна повинна бути серед друзів Ізраїлю, які першими зможуть долучитися до дослідження і використання вакцини", - відзначив Володимир Зеленський.
 
Під час розмови було також обговорено активізацію торгового співробітництва між Україною й Ізраїлем.
 
Нетаньягу повідомив, що його уряд найближчим часом завершить ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Ізраїлем і Україною. Володимир Зеленський привітав цей крок.
 
Він також розповів, що Кабінет міністрів України працює над тим, щоб надати святам Песах, Ханука і Рош га-Шана державний статус.
 
Володимир Зеленський запросив прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу відвідати Україну з візитом. У відповідь глава ізраїльського уряду відзначив, що буде радий бачити главу української держави з візитом в Ізраїлі.
 
Нагадаємо, Ізраїль погодив умови мирної угоди з Об'єднаними Арабськими Еміратами.
 
Раніше повідомлялося, що в Ізраїлі тривають протести проти прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: ИзраильразговорНетаньяхуВладимир Зеленский
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі