RU
 

Суд визнав символіку СС Галичина ненацистською

Корреспондент.net,  24 вересня 2020, 00:35
0
1242
Суд визнав символіку СС Галичина ненацистською
Фото: 6aas.gov.ua
Шостий ААС скасував рішення Окружного адмінсуду Києва

Рішення Окружного адмінсуду Києва від 27 травня поточного року скасовано. Галицький лев не є символом нацизму.

 
Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу Інституту національної пам'яті (ІНП), визнавши таким чином символіку СС Галичина такою, що не відноситься до націонал-демократичного (нацистського) тоталітарного режиму. Про це в середу, 23 вересня, повідомила прес-служба суду.
 
Так, колишній глава ІНП Володимир В'ятрович під час перебування на посаді заявив, що символіка СС Галичина не є нацистською.
 
У відповідь на це в 2017 році не зазначена судом жінка подала позов до Окружного адмінсуду Києва на ІНП із проханням визнати дії інституту і В'ятровича протиправними та зобов'язати відповідачів спростувати інформацію про символіку дивізії 14-ї гренадерської дивізії військ СС Галичина.
 
У травні поточного року прохання позивача було задоволено частково - ОАСК визнав протиправними дії ІНП та його голови про надання висновку про символіку.
 
Відповідач же подав скаргу на рішення ОАСК в Шостий апеляційний адміністративний суд, який її задовольнив, тим самим скасувавши рішення ОАСК.
 
Як повідомлялося, В'ятрович стверджував, що українців змушували воювати у складі дивізії СС Галичина силою або пропагандою. При цьому Галицький лев, який використовувала дивізія, на його думку, не є нацистською символікою.
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: суднацизмСС ГаличинаАпелляционный суд г. Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі