RU
 

США і ЄС запропонували створити перехідний уряд у Венесуелі

Корреспондент.net,  15 серпня 2020, 00:27
0
219
США і ЄС запропонували створити перехідний уряд у Венесуелі
Влада республіки може домогтися пом'якшення санкцій

Голосування на парламентських виборах у Боліваріанській Республіці заплановано на 6 грудня поточного року.

 
Сполучені Штати, Євросоюз, більшість Групи Ліми і країни-учасники Міжнародної контактної групи по Венесуелі допустили пом'якшення санкцій проти республіки за умови політичного прогресу в ній. Про це йдеться у спільній заяві, поширеній у п'ятницю, 14 серпня, Держдепом США.
 
"Ми підкреслюємо готовність усіх країн, які здійснюють економічні санкції, обговорити їх пом'якшення в контексті політичного прогресу", - зазначено в документі.
 
У зв'язку із цим згадані країни закликають владу Венесуели створити перехідний уряд, який "поведе країну до вільних і чесних президентських виборів".
 
"Вибори в Національну асамблею не є політичним виходом і можуть лише сильніше поляризувати і без того розколоте суспільство", - відзначили в заяві.
 
Нагадаємо, парламентські вибори в республіці заплановано на 6 грудня поточного року.
 
Раніше ЄС розширив список санкцій для Венесуели, внісши до нього 11 чиновників і парламентарів. У відповідь на це республіка вислала главу представництва Євросоюзу в Каракасі Ісабель Бріланте Педросу.

Наприкінці січня 2019 року в Венесуелі розпочалися масові протести проти чинного президента Ніколаса Мадуро. На тлі заворушень лідер опозиційного парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим лідером країни.
 
Як легітимного главу держави Гуайдо визнали США, учасники Групи Ліми (за винятком Мексики), Організація американських держав і більшість країн Євросоюзу. На підтримку Мадуро висловилися Росія, Білорусь, Болівія, Іран, Китай, Куба, Нікарагуа, Сирія і Туреччина.
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: СШАЕСВенесуэлаправительство
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі